top of page

Mis on loov-fotograafia?


Foto lapsed sügisel
Sügisportree

Loov-fotograafia on lai mõiste, mis hõlmab mitmeid lähenemisviise fotograafias, kus fotograaf läheb kaugemale lihtsalt reaalsuse dokumenteerimisest ja püüab väljendada oma kunstilist nägemust, emotsioone ja kujutlusvõimet fotograafia vahendite abil. See hõlmab fotograafia kasutamist loomingulise vahendina sõnumi edastamiseks, loo jutustamiseks, emotsioonide äratamiseks või ainulaadse vaatenurga jäädvustamiseks.

Loov-fotograafia olulised komponendid on:

  1. Kompositsioon: Loovfotograafid pööravad sageli suurt tähelepanu kompositsioonile, kaadri raamimisele ja elementide paigutamisele, et luua visuaalselt löövaid ja veenvaid pilte.

  2. Valgustus: Loovfotograafid võivad eksperimenteerida erinevate valgustustehnikatega, et suurendada oma fotode meeleolu ja atmosfääri. See võib hõlmata loodusliku valguse, kunstliku valguse, varjude ja esiletõstude mängimist.

  3. Teema: Loovfotograafid võivad valida ebatavalisi või ootamatuid teemasid või jäädvustada tavalisi teemasid ainulaadsetel ja uuenduslikel viisidel. Rõhk on subjekti esitamisel värske ja kujutlusvõimekana.

  4. Järeltöötlus: Järeltöötlus, kasutades tarkvara nagu Adobe Photoshop või Lightroom, on sageli oluline osa loovfotograafiast. Fotograafid võivad suurendada värve, manipuleerida pilte või rakendada kunstilisi filtreid soovitud efekti saavutamiseks.

  5. Kontseptuaalne fotograafia: Mõned loovfotograafid töötavad kontseptuaalsete ideedega, kasutades fotograafiat abstraktsete kontseptsioonide, emotsioonide või lugude edastamiseks. Rõhk on aluseks olevale ideele või sõnumile.

  6. Eksperimenteerimine: Loovfotograafid katsetavad sageli erinevate tehnikate, kaamera seadete ja varustusega, et ületada traditsioonilise fotograafia piire ja avastada uusi viise piltide jäädvustamiseks.

  7. Isiklik väljendus: Loovfotograafia on isikliku väljenduse vorm, mis võimaldab fotograafidel esitleda oma ainulaadset perspektiivi, stiili ja loovust. See käib fotograafi nägemuse esitamise kohta pigem kui lihtsalt selle taasesitamise kohta, mis on kaamera ees.

Kokkuvõttes on loovfotograafia seotud sooviga eristuda tavalisest ja katsetada uusi fotograafilisi väljendusviise. See julgustab mõtlema väljaspool kasti ja kasutama oma oskusi piltide loomiseks, mis on mitte ainult visuaalselt meeldivad, vaid ka mõtlemapanevad ja emotsionaalselt kaasahaaravad.


Ja just seda kõike ma oma piltidega edasi anda soovingi. =)


bottom of page